Thursday, March 28, 2024
KUJNATOP VESTI

LUDILO!Najsočnija ćureća krilca sa krompirom/PRIPREMITE U DŽAKU OD BRAŠNA! Ližu se prsti od sočnosti

izvor:Kuhinja Valentina Mašković

Pozdrav dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Ako niste isprobali ovaj način pečenja definitivno ste propustili da osetite neverovatno ukusnu ćuretinu.Na ovaj način je pripremala moja majka a i njena pa sam i ja nasledila.Na isti način pripremam i plovku i celu ćurku i svi koji su probali bili su zaista oduševljeni.U vezanom džaku ili vreći meso se jednostavno peče na takav način da ne gubi svoju vlagu i sočnost.Ne bude suvo već jako sočno i ukusno.Sem ove pernate živine koja ima tvrđe meso u odnosu na obično pile tako pripremam i jaretinu sem čto je kasnije zalivam. No o jaretini i jagnjetini u nekom drugom videu.
Za današnju pripremu ćurećih krilca potrebno vam je
RECEPT
2kg. ćurećih krila
MARINADA
4-5 beli luk, sok od jednog limuna, suvi začin, so, biber, đumbir, ljuta paprika mlevena, 2 kašike senf, ulje.U marinadi da odstoji najmanje 2h. ili u frižideru cele noći.
Ubaciti u vreću od brašna koju ste pouljali, vežite jako kanapom i ubacite u zagrejanu rernu na 180c/2h. Nakon toga izvadite krila rasporedite u pleh i dodajte povrće po vašem izboru, krompir,šargarepa, luk, tikvbica, plavi patlidžan.

Detalje pripreme pogledajte u videu