Wednesday, April 24, 2024
KUJNA

Pohovana piletina bez ulja:Ovo je tajna za rumene i hrskave batake!!A tako je jednostavno

izvor:Kuhinja Valentina Mašković

Dobro jutro dragi prijatelji poštovane domaćice i domaćini.Svaka osoba može biti odličan kuvar ako primenjuje ovakve trikove.Da baš tako dragi moji prijatelji uz malo truda i puno ljubavi a ako dodamo jedan mali trik piletina na vašem stolu biće fantastična.
Obično kad poželimo pohovano meso prvo na šta pomislimo je velika količina ulja koju upije prilikom pohovanja.Sve i da ga ocedimo i stavimo na ubrus da upije,ono ga još ima i to puno.Mnogima smeta pa i izbegavaju pohovanje.
Ali tu sam ja da vam predložim jedan način pohovanja i otkrijem jedan mali trik.Piletina pohovana u rerni na jedan jednostavan način a tako ukusna sočna i hrskava.
Ne zaboravite vi se nalazite na pravom mestu i pravom kanalu gde neko svakog dana misli na vas i sa puno ljubavi i od srca deli sa vama nove recepte i ideje.Ne razmišljajte:ŠTA DANAS PRIPREMITI SVOJOJ PORODICI/već svratite do mog kanala i odaberite recept za svoj današnji ručak.

SASTOJCI

1,5-2kg.pilećih bataka i karabataka
Marinada
Senf,suvi začin,so,biber,ulje.
Meso zarezati nožem i premazati marinadom.
Panir
3-4 jaja
250gr. brašna
200gr,kukuruzne palente
200gr.seme susama
So,biber
U plehu obloženom papirom za pečenje poređati ispanirane batake i karabatake poprskajte uljem i ubacite u zagrejanu rernu.
Peći u zagrejanoj rerni na 180c/35min. ako je meso sa koskom.A ako je koska odsranjena ili ispanglovana onda možete peci na 200c/20min.

Detalje pripreme pogledajte u videu: