Skinite 7 kilograma za 14 dana

Krastavac dijeta

Dijeta sa krastavcima je idealna za sve one koje mrzi da previše razmišljaju šta će jesti dok su na dijeti jer je dijetni plan krajnje jednostavan: postoji svega par namirnica koje se konzumiraju, a sama dijeta se sprovodi deset dana. Postoji i produžena varijanta od 14 dana gde su zabeleženi zaista sjajni rezultati: gubitak od čak 7 kilograma – naravno u zavisnosti od nivoa fizičke aktivnosti.
Kako praktično izgleda krastavac dijeta?

Osnovu čini salata od krastavaca koja se može konzumirati u neograničenim količinima svaki put kada se oseti gled. Salata je bogata nutritivima i ne morate brinuti da će vam nešto manjkati u toku desetodnevnog režima. Ostale namirnice koje se jedu u toku dana su:

2 kuvana jaja ili 150 gr tunjevine oceđene od ulja ili 150 gr grilovanog belog mesa,

2 veća kuvana krompira (mogu se kuvati, pariti, peći u rerni ali ne i pržiti u ulju) ili 3 kriške integralnog hleba,

500 grama svežeg lokalno gajenog voća.

Od tečnosti pije se obična voda, čaj a dozvoljena je čak i kafa (bez šećera). Ono što je striktno zabranjeno su gazirana pića, alkohol i slatkiši.

Uz svaki obrok kao i između obroka – mogu se jesti neograničene količine krastavac salate (vidi recept dole) ili piti krastavac šejk – dakle, kada god vas napadne glad – slobodno navalite na salatu ili šejk od krastavca (vidi recept pri dnu strane).

Primer jelovnika:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja + činija salate od krastavca;

Užina: 5 šljiva ili jedna veća jabuka ili breskva… ili neko drugo sezonsko voće u ukupnoj težini do 200 gr;

Ručak: Tostirani integralni hleb + činija salate od krastavca;

Užina: Šejk od krastavca (vidi recept na kraju teksta);

Večera: Voće po izboru (do 300 gr)

Ne zaboravite: Ako ste gladni između obroka (pa čak i između užine i obroka) – možete konzumirati neograničene količine salate od krastavca.

Kako se pravi salata od krastavca

Salata se izuzetno brzo pravi i veoma je jednostavna.

Potrebne namirnice su:

oko 400 gr krastavaca
2 dl kiselog mleka ili jogurta
so i, ukoliko želite, mladi beli luk

Način pripreme:

Ogulite i isecite krastavac na sasvim male kolutiće. Posolite ih, lagano promešajte da se so pravilno rasporedi i prelijte kiselim mlekom, jogurtom ili kefirom pa opet lagano sve pomešajte. Po želji i ukusu dodajte sitno naseckani mladi beli luk i… odmah servirajte.

justnaturallife.com