Tuesday, May 21, 2024
ZDRAVLJE

Ako vas muči išijas, bolovi u koljenu, zglobovima, OVO ĆE VAM POMOĆI!

Njemačko-američki “otac” sirove ishrane i autor knjige “Živjeti bez bolesti”, Ernst Günter svojevremeno je objavio zanimljiv recept za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, koljenima i bolnoj peti (trn u peti).

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestira.

Potrebni su vam krompir, crveni luk i sjeme lana.

Potopite punu supenu kašiku sjemenki lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobasu smjesu.

Istovremeno operite sav krompir i izribajte ga skupa s korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda s lanenim sjemenom ohladi dodajte luk i krumpir i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tekućine iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu , odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tekućine ne može izlaziti vani.

Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto, nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto.

Ove obloge potrebno je držati tijekom noći, odnosno za vrijeme spavanja, na oboljelim mjestima te ujutro baciti, a mjesta oprati sapunom i vodom.

Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne “izvuče” oboljenje iz tijela.

Izvor: aura.ba