Saturday, May 25, 2024
TOP VESTTOP VESTIUradi sam

Vratite belinu svom vešu

Jedan od takvih načina da izbelite veš je pomoću kalijum permanganata. Za početak nabavite u apoteci najobičniji kalijum permanganat.

Međutim savetujemo vam da isprobate i sledeći recept:

U 10 litara vruće vode (koju možete sipati u lavor) stavite nekoliko kristala kalijum permanganata da voda postane roze boje. Nemojte preterivati, da ne dobije tamnoljubičastu boju.

Sipajte 200 gr deterdženta za veš i promešajte.

Stavite mokar veš u ovaj rastvor. Odgore lavor pokrijte najlonskom kesom ili folijom za domaćinstvo i ostavite tako 4-5 sati (možete na celu noć). Nemojte da vas zbuni ova, najblaže rečeno, neatraktivna nijansa vode, u kojoj je potopljen vaš veš.

Nakon toga veš iscedite, stavite u veš mašinu i perite ga na uobičajeni način.

Možete oprati veš pre izbeljivanja. U tom slučaju, izvadivši ga iz lavora, samo ga isperite u čistoj vodi i okačite da se suši.

Tri saveta za skidanje fleka pročitajte ovde.

Po potrebi ponavljajte postupak izbeljivanja i uvek ćete imati besprekorno čist beli veš, koji će biti dostojan divljenju vaših komšinica i zahvalnosti vaših ukućana.

Savet plus: obična soda bikarbona pomoći će vam da uštedite na skupim sredstvima za pranje i izbeljivanje veša. Rezultat će biti bolji ako pri pranju na visokoj temperaturi dodate 2-3 kašike sode bikarbone uz prašak za veš. Soda smanjuje tvrdoću vode, tako da svi deterdženti za veš postaju još efikasniji. Kao dobar izbeljivač, neke žene koriste prašak za pecivo. Potrebno je samo da ga stavite, pre pranja, sa praškom za veš u istu pregradu u mašini. koriste prašak za pecivo.

Uspesna zena.com