Wednesday, April 24, 2024
KUJNATOP VESTTOP VESTI

Sladoledno vočno čokoladno čudo neodoljivog ukusa

Potrebno je: 15o gr plazma keksa, 5o ml soka od narandze, 1 gotova kora za torte, 5oo ml slatkog vrhnja, 1 ucvrscivac za slag, 25o gr mascarpone sira, 6 zlica secera u prahu, 3 zlice kiselog vrhnja , milerama, 1 vrecica zelatina u prahu, 25o gr malina, 1oo gr sumskog voca.

Priprema: U kalup koji ste oblozili prozirnom holijom poslozite plazma keks koji ste namocili u soku od narandze.Izmiksajte slatko vrhnje sa jednim ucvrscivacom za slag, posebno izradite mascarpone sir sa 6 zlica secera u prahu pa dodajte 3 zlice kiselog vrhnja mileram i zeletinu u prahu pripremljenu po uputi na vrecici sjedinite sa izmjesanim slatkim vrhnjem i stavite voce pa sjedinite smjesu stavite u kalup poravnajte pa stavite podlogu za torte umotajte u prozirnu foliju stavite u zamrzivac na nekoliko sati.

Ja sam ukrasila sa 1oo gr milka cokokade koju sam lagano otopila u jednoj serpici i stavila 2 zlice ulja isto tako sam napravila i sa bjelom cokoladom stavila sam malo malina i nastrugala malo mljecne i malo bjele milke. Vi ukrasite po zelji. Napravite ovu tortu neodoljivo dobrog ukusa pa pocastite svoje goste koji vam dodju iznenada posto je mozete napraviti i ostaviti u zamrzivacu.Prijatno!!!

Duskina kuhinja!