Monday, April 29, 2024
KUJNATOP VESTIZDRAVLJE

Vampirska salata – krvnu sliku i imunitet diže iz mrtvih – Salata vitaminska bomba

Vampirska salata – krvnu sliku i imunitet diže iz mrtvih.

Ova salata je prava vitaminska bomba jer je dobra za dizanje imuniteta i krvnu sliku. Osim što je mnogo zdrava veoma je i ukusna. Nazvala sam je “Vampirska salata” jer su svi sastojci dobri za krvnu sliku, mada bi je vampiri zaobišli jer sadrži beli luk. Šalim se naravno, nadam se da mi nećete zameriti. Nadam se da ste dobro i da ste zdravi. Obavezno isprobajte ovu salatu jer je jako ukusna!

SASTOJCI
2 cvekle (Adenin, kojeg takođe ima u cvekli, omogućava održanje visoke koncentracije leukocita, čisti krv od toksina a zahvaljujući visokom sadržaju gvožđa i vitamina, cvekla čuva organizam od virusa i jača krvnu sliku.
2 mlada bela luka (Beli luk sprečava stvaranje ugrušaka, pozitivno deluje na visinu šećera u krvi, smanjuje holesterol i rizik od kardiovaskularnih bolesti)
1 štapić celera (Celer sadrži supstancu kumarin koja sprečava štetno delovanje slobodnih radikala, a podstiče aktivnost belih krvnih zrnaca važnih za očuvanje odbrambene moći organizma. )
3 rotkvice (Pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca tako što im poboljšava snabdevanje kiseonikom.)
1 jabuka (Jabuke su bogate antioksidansima, vlaknima, vitaminima i mineralima, što može doprineti opštem zdravlju tela, uključujući i zdravlje krvi.)
1 kafena šolja oraha (Orah je u narodu je poznat kao čistač krvi. Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, gvoždjem, antioksidansima i drugim hranjivim stvarima koje podržavaju zdravlje krvi.)
1 limun (Limun smanjuje nivo holesterola u krvi i sprečava oksidacijsko oštećenje krvotoka, čuvajući vaše arterije…)
malo maslinovog ulja (Maslinovo ulje, bogato zdravim masnim kiselinama, antioksidansima i vitaminom E, može doprineti poboljšanju krvne slike i opštem zdravlju)

izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce

Detalje pripreme pogledajte u videu.