Friday, March 29, 2024
KUJNATOP VESTI

Torta sa bananama i pudingom – Slatkiš koji će vas odmah osvojiti

izvor:Ukusna hrana

Torta sa bananama i pudingom

Sastojci:
6 banana
200 g šlaga
200 ml kisele vode

Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike prezli

Prvi fil:
2 pudinga od vanile
500 ml mleka
200 g šećera
125 g margarina

Drugi fil:
6 žumanaca
50 g šećera
300 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže

Priprema:
Za koru prvo umutiti belanca u čvrst šam. Dodavati po malo šećera i mutiti. Dodati mlevene orahe i prezle i polako umešati. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 35 cm na papir za pečenje. Koru staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni i peći od 20 do 25 minuta.
Za prvi fil razmutiti puding sa malo mleka. U ostalo mleko sipati šećer i kuvati dok mleko ne provri. U vrelo mleko sipati razmućen puding i kuvati dok se ne zagusti. Puding pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni puding umutiti. Umutiti margarin. Dodati puding u margarin i dobro umutiti.
Za drugi fil umutiti žumanca sa šećerom. Potom skuvati žumanca na pari. Fil pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil sipati keks i umutiti. Postepeno dodavati sok i mutiti.
Na koru naneti polovinu prvog fila. Preko prvog fila naneti drugi fil. Banane iseći na pola po dužini i poređati preko drugog fila. Banane premazati sokom od limuna da ne potamne. Zatim naneti drugu polovinu prvog fila. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi dok se muti šlag sa kiselom vodom za ukrašavanje. Na kraju tortu ukrasiti šlagom.

Pogledajte video recept sa pripremom.