Saturday, April 20, 2024
KUJNATOP VESTI

Torta sa bananama bez margarina

izvor:Ukusna hrana

Torta sa bananama bez margarina

Sastojci:

1 kg banana
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna

Za fil:

1 l mleka
150 g pudinga od vanile
9 kašika šećera
200 g šlaga
200 ml kisele vode
Džem od kajsija

Za ukrašavanje:

300 ml slatke pavlake

Priprema:

Prave se dve istovetne kore. Umutiti 6 jaja. Dodati 6 kašika šećera i umutiti. Dodati 6 kašika brašna i umutiti na maloj brzini. Sipati smesu u pleh (37 x 33 cm) na papir za pečenje. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 15 minuta. Za drugu koru su isti sastojci i isti postupak. Kad se ispeku, kore dok su još tople treba uviti u rolat i ostaviti da se ohlade.
Razmutiti puding sa malo mleka. Mleko kuvati sa šećerom dok ne provri. U vruće mleko sipati puding i kuvati do određene gustine. Puding pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Kore nafilovati džemom od kajsije i umotati u rolate. Oba rolata iseći na kriške.
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dodavati šlag u ohlađen puding i mutiti. Očišćene banane iseći na kolutiće.
Kriške rolata poređati na tacnu. Kriške od jednog rolata treba da budu jedan sloj kao jedna kora. Premazati filom preko složenog rolata. Preko fila poređati kolutiće banane. Banane premazati limunovim sokom. Preko banana staviti drugi red fila. Preko fila poređati kriške drugog rolata. Opet nafilovati, pa poređati kolutiće banane. Banane premazati limunovim sokom i opet nafilovati. Ostaviti tortu u frižideru da se ohladi. Potom umutiti slatku pavlaku i ukrasiti tortu.

Detalje pripreme pogledajte u videu: