Saturday, April 20, 2024
ZDRAVLJE

Peršun i limun – tonik – uspešno čisti fleke sa lica i dosta dobro utiče na podočnjake

Pored toga što ovaj napitak dobro utiče na zdravlje i na mršavljenje, peršun i limun odlično deluju i kada se koriste u spoljnoj upotrebi, u kozmetici, za čišćenje lica. Ovaj napitak možete koristiti kao tonik za lice, dokazano je da uspešno čisti fleke sa lica i dosta dobro utiče na podočnjake. Natopite vaticu napitkom i stavite je na podočnjake, prve rezultate ćete odmah primetiti. Nemojte odmah očekivati čudo, budite uporni i disciplinovani i trud će se isplatiti.

Isto tako, limun i peršun dosta dobro utiču i na fleke na licu, od sunca, bubuljica i slično. Takođe, posle čišćenja ovim losionom, koža ponovo dobija izgubljeni sjaj. Uzmite dve pune kašike naseckanog peršuna i prelijte ga sa 200 ml ključale vode. Sve to ostavite da se kuva još nekih 15 minuta. Kada se ohladi napitak, dodajte jednu kašiku limunovog soka, ako nemate limun možete dodati i kašiku jabukovog sirćeta. Za dobre rezultate poželjno je da lice čistite ujutru i uveče. Videćete kako ćete svaki sledeći put primetiti kako vam na licu ima sve manje fleka i kako vam koža postaje blistava.

Vitamin C, između ostalog, ublažava bore i crvenilo te je efikasan u borbi protiv slobodnih radikala, koji štete koži. Osim toga, uništava bakterije za koje je poznato da uzrokuju akne. Direktnim nanošenjem na kožu može se smanjiti vidljivost tragova akni i crvenila. S obzirom na to da izbacuje toksine iz tela, koristi i spoljašnjem čišćenju tela i kože. Vitamin C iz limuna i peršuna zaista podmlađuje kožu kako iznutra, tako i spolja.

izvor:cajeviza.net