Thursday, March 28, 2024
Uradi sam

Svaki TREĆI dan stavljam SODU na prste i tako RIJEŠIM jedan od NAJTEŽIH problema

Gljivice na nogama i noktima su najčešće posljedica vlage, plijesni ili kvasca, a nerijetko su bolne i neugodne. Bijela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stadij infekcije noktiju tojest gljivica.

One s vremenom mogu mijenjati oblik i boju, a nokat se može početi i listati što može biti vrlo neugodno. Bez liječenja, gljivica se najčešće ne možemo riješiti, a ono što vjerojatno niste znali jest da je soda bikarbona jedan od domaćih učinkovitijih lijekova za gljivice.

Kako iskoristiti sodu za pomoć kod gljivica?

Mješavina sode i octa je dobra upravo zato što soda bikarbona nije fungicidna, što znači da neće ubiti gljivice, ali će spriječiti njihovo širenje i rast, dok ocat koristimo kako bi ubili gljivice.

Trebat će vam:

4 do 5 žlica sode bikarbone
1 šalica bijelog ili jabučnog octa
voda
posuda za natapanje nogu
papirnati ručnik
Pomiješajte jednu šalicu octa u vodi koju ste prethodno ulili u posudu za natapanje nogu. Natapajte oko 15 minuta, a zatim osušite papirnatim ručnicima. Ponovite to još jednom, no ovaj put dodajte 4 do 5 žlica sode bikarbone.

Ponovite više puta dnevno, po dva puta bez i sa sode bikarbone. Ideja ovog postupka je ta da će ocat prvo uništiti gljivice, a soda će spriječiti njihov daljnji rast i širenje.

Izvor: krenizdravo