Saturday, May 25, 2024
TOP VESTTOP VESTIVIRALNO

SREĆA ĆE POKUCATI NA VAŠA VRATA: Samo je potrebno da unesete u KUĆU ovih 8 STVARI!

8 koraka kako dobro iskoristiti ove elemente u području novca:

Unesite zdrave, bujne zelene biljke, kao što su krasula, bambus i biljke koje pročišćavaju vazduh, ili bilo koja biljka koja je snažna i koja će napredovati u skladu sa prirodnim osvjetljenjem u toj zoni.

Karakteristika vode, ogledalo ili slika vode. Ako ste dovoljno maštoviti, možete instalirati i cijelu fontanu u zoni novca, to će biti sjajan feng šui. Ogledala su odlična za područje novca, a možete jednostavno okačiti sliku sa predivnim vodopadom, jezerom i sl. Provjerite da je voda čista i da teče.

Naglašavajte specifične oblike u ovom području. Svaki feng šui element je izražen u određenim oblicima, tako da možete doći do željene energije sa oblicima kao što su: pravougaonik (drvo), kvadrat (zemlja), valovi (voda). To mogu biti uzorci, okviri za slike, tkanine ili tapete. Ovi oblici će donijeti dobru energiju u područje.

Slike šuma, parkova ili divljeg zelenila će doneti dobru energiju drveta a takođe, možete okačiti slike sa zanimljivim formacijama zemljišta, od pješčane plaže do planine i kanjona koji će predstavljati zemlju.

Odaberite najbolje feng šui boje kako biste ukrasili oblast novca, to mogu biti zidovi, tkanine ili dekor. Zelena, ljubičasta i crvena su najmoćnije za privlačenje obilja.

Ukrasite područje slikama koje prikazuju ili simbolizuju izobilje. Možete odabrati nešto moderno ili sliku koja za vas predstavlja izobilje i raskoš.

Razmislite o klasičnim feng šui dekoracijama, samo budite sigurni da se slažu u interijer i da istinski idu uz vas.

Dobar izbor su himalajske lampe. Ukoliko ste jedna od osoba koje vole istočnu mudrost, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom donijeti prosperitet i mir tako što ćete postaviti statuu Krišne, Bude, Lakšmi, Ganeša, Višnua, Sarasvati (ili neku drugu svetu) figuru. Osim što će doneti mir i spokoj u dom, ovi kipovi Božanstava se lijepo slažu uz skoro sve enterijere.

Uvijek držite energiju svežom i živom pomoću ugodnih prirodnih mirisa, svježeg cveća (bambus, krasula, orhideja, ljubičica) i nekoliko svijeća.

Imajući to područje dobro osvjetljeno i puštajući umirujuću muziku s vremena na vrijeme su odlični aktivatori dobre energije.

Izvor: atma.hr