Sunday, October 1, 2023
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Pila je sok od šargarepe 8 meseci, evo šta joj se dogodilo

En Kameron, američka autorka je brojnih dečjih knjiga, obolela od raka debelog creva i 2012. podvrgnuta je operaciji. Bolest je već ušla u treću fazu napredovanja, a nažalost, En se nije taj put prvi put susrela s ovom bolesti. Njen suprug preminuo je 2005. godine od raka pluća.

“U junu 2012. podvrgnuta sam operaciji debelog creva i posle toga nisam htela da primim hemoterapiju. Svakim danom sam se osećala sve bolje, ali nakon šest meseci, kada sam obavila kontrolni pregled, ustanovljeno je kako rak nije nestao već je napredovao. Proširio se na pluća, a na debelom crevu ušao u četvrtu fazu”, napisala je En na jednoj internet stranici.

Odlučila je da pronađe dugačiji način. Pretražujući internet naišla je na iskustvo 26-godišnjaka koji je tvrdio da se izlečio od raka kože na način da je svakodnevno pio sok napravljen od 2,5 kilograma šargarepe. En je odlučila da proba i pila je sok od šargarepe nekoliko puta u danu i tako osam meseci. Otišla je na kontrolni pregled, na nalazima je bilo vidljivo da je rak prestao da se širi, tumori su se počeli smanjivati kao i otekline limfnih žlezda. Nakon četiri meseca limfne žlezde više nisu bile upaljene, a ćelije raka i dalje su se povlačile.
Karoten koji je glavni sastojak šargarepe zaslužan je za sprečavanje razvoja ćelija tumora. En je nakon svog iskustva napisala knjigu u želji da podeli svoje iskustvo. Međutim, savetuje da o svom lečenju obavezno razgovarate i s doktorom.

Izvor: ekskluziva.ba