Wednesday, April 24, 2024
TOP VESTUradi sam

3 rjesenja za brzo pranje prozora bez ijednog traga

Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a bijeli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lijep prizor. Želite li brzo i lako očistiti bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrijebite ova tri super trika, prenosi Zadovoljna.

Destilirana umjesto obične vode

Voda je u većini gradova tvrda te sadrži velike količine kamenca i minerala koji je odgovoran za bijele tragove koji ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilirana voda je bolji izbor.

Prije nego upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite spužvicom namočenom u destiliranu vodu.

Sirće umjesto sredstva za čišćenje

Alkoholni sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrtan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora.

Bočicu s raspršivačem napunite s alkoholnim sirćetom i vodom u omjeru 50:50 (pola-pola). Prozore dobro nasprejajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.

Čarobna krpica umjesto papira

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni dio – krpica za sušenje. Najveća pogreška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirnatim ručnicima jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo vidjeti na čistom prozoru.

I dok je nekada novinski papir bio definitivni broj jedan, danas posao možete odraditi puno lakše uz pomoć takozvane čarobne krpe. Riječ je o višenamjenskoj krpi napravljenoj od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.

Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se osuši staklo suhom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

avaz.ba