Thursday, April 18, 2024
VIRALNOZDRAVLJE

Za sve pušače i bivše pušače: napitak od 3 prirodna sastojaka da očistite pluća!

Ako ste pušač ili bivši pušač pluća je verovatno puna toksina od cigareta. Da ih procistite nije vam potrebno čudo, več čudesni napitak sa lekovita svojstva napravljen od: đumbir, luk i kurkuma.

Đumbir – Ovaj drevni začin dugo se koristi zbog lekovitih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranje višak sluzi u plućima.

Luk – luk, beli luk takođe ima svojstva protiv raka, posebno je efikasan u prevenciji raznih bolesti respiratornog sistema.

Kurkuma – Kurkuma je puna vitamina i minerala, a sadrži zdrave omega-3 masne kiseline. Ona ima antivirusno, antibakterijsko i anti-kancer osobine, i svakako obogaćuje obrok. Za početak, koristite kao dodatak za napitak koi čisti pluća, a za tu svrhu je potrebno:
400 grama luka, 1 litar vode, 400 grama šećera (ako želite zdraviju verziju, koristiti med ili javorov sirup), 2 kašike kurkuma i koren đumbira veličine palca.

Priprema napitka koji čisti pluća:

Dodati šećer u vodi, staviti na vatru i pustiti da zakipi. Luk isecite na četvrtine i korena đumbira na komade i dodati u vodu sa šećerom. Kada smesa zakipi, dodati kurkumu i smanjiti temperaturu. Mešavina neka se kuva dok se smanji do pola. Zatim procedite i sipajte u staklenu teglu.

Kada potpuno ohladi, stavite ga u frižider i držati tamo sve vreme. Uzmite dve kašike eliksira ujutru na prazan stomak i uveče dva sata posle obroka.

dailyhealthycare