Wednesday, July 24, 2024
VIRALNO

Molitva svetom Nikoli za djecu mlade pomorce i putnike

Bože, Oče naš, molimo te da po zagovoru sv. Nikole trajno čuvaš, štitiš i pomažeš našu djecu da odrastaju sigurni u ljubavi. Mlade ojačaj svojim duhom da odole lošim izazovima i u radosti budu tvoji. Pomorce i putnike pomozi u oluji i svakoj opasnosti i daj da se živi, zdravi i sretni doma vrate. Svim tvojima vjernima daruj zahvalno srce. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen!

MOLITVA SVETOM NIKOLI

Hvaljeni i slavni patrijarše, veliki čudotvorče, sveče Kristov, oče Nikola, čovječe Božji i vjerni slugo, čovječe ljubavi, odabrana posudo, snažni stupe Crkve, veliko svjetlo, zvijezdo koja obasjava i rasvjetljuje cijeli svijet, ti si pravednik koji si procvjetao kao palma, zasađen u vrtovima Božjim, a životom u Myri zamirisao si poput smirne, u milosti Božjoj.

U tvojoj prisutnosti, sveti oče, more je posvećeno kad su tvoje čudesne relikvije, nošene u grad Bari, od istoka do zapada, na slavu imena Gospodnjega. O, predivni i čudesni čudotvorče, brzi pomagaču, gorljivi zagovorniče, dobri pastiru koji si spasio stado od opasnosti, slavimo te i hvalimo kao nadu svih kršćana.

Izvore milosti i čudesa, branitelju vjernih, premudri učitelju, hranioče gladnih, radosti onih koji tuguju, odjećo golih, liječniče bolesnih, vodioče onih koji plove morem, osloboditelju zatvorenika, hranitelju i zaštitniče udovica i siročadi, čuvaru čistoće, nježni učitelju djece, podrško starijih, odmoru radnika, obilno bogatstvo siromašnih i potrebitih, poslušaj nas, koji se molimo tebi i utječemo se pod tvoju zaštitu, i posreduj u naše ime kod Svevišnjega, tako da po tvojem zagovoru dobijemo sve milosti koje su nam potrebne za spasenje naših duša i tijela.

Sačuvaj ovo mjesto i svaki grad, svaku zemlju kršćansku i ljude koji žive u njoj, od svih ugnjetavanja. Molimo za tvoju pomoć, jer imamo pouzdanje u tvoju zaštitu i gorljivi zagovor kod Svevišnjega. Ti si kao budan i dobar pastir, pa nas očuvaj od svih neprijatelja, kuge i potresa, tuče i gladi, poplave i požara, mača i rata, a u svim našim nedaćama i nevoljama pruži nam ruku pomoći i otvori vrata suosjećanja, jer smo nedostojni pogledati u visine raja.

Vezani smo svojim grijesima, jer nismo ispunjavali Njegovu volju i držali se Njegovih zapovijedi, pa zato padamo na koljena, slomljena i ponizna srca, pred našega Stvoritelja, i molimo tvoj očinski zagovor, da ne poginemo od svojih grijeha, nego da nas izbavi od svih zala i od svake štetne stvari.

Usmjeri naše umove i srca ka pravoj vjeri, koja će nas tvojim posredovanjem zaštiti rana, prijetnji i pomora i otvoriti put Stvoritelju. Izmoli, molimo te, kod Njega da živimo mirnim životom ovdje, dok ne dospijemo u zemlju živih, slaveći Oca, Sina i Duha Svetoga, jednoga Boga u Presvetom Trojstvu. Sada i uvijek, kroz vijeke vjekova. Amen.

DEVETNICA SVETOM NIKOLI

Sveti Nikola, slavni ispovjedniče Kristov, pomozi nam u svojoj ljubaznosti. Slavni sveti Nikola, ti koji doista uživaš svetu prisutnost Božju, skreni svoje milostive oči na mene i isprosi mi od Gospodina milosti i pomoć, koje trebam u svojim duhovnim i tjelesnim potrebama, posebno (navedi nakanu) ako je na slavu Božju i moje spasenje.

Budi pažljiv na isti način, o, slavni sveče naše svete Crkve i svih kršćana, i privedi na pravi put spasenja sve one koji žive u grijehu, zaslijepljeni neznanjem, greškama i bogohuljenjem, utješi potlačene i pomozi potrebitima.

Hrabrosti prestrašenih, branitelju potlačenih, daruj zdravlje bolesnima, neka svi ljudi dožive moć tvog zagovora, sveti zagovorniče svakog dobrog i savršenog dara. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu
Moli za nas sveti Nikola, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: O Bože koji si uzvisio svetog Nikolu, svog slavnog ispovjednika, biskupa i čudotvorca, koji se ne prestaje moliti i zagovarati za nas, podaj nam, molimo Te, da po njegovim zaslugama i molitvama budemo oslobođeni svih nevolja i opasnosti. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

vjeraidjela