Monday, May 6, 2024
KUJNATOP VESTI

Torta Zlatica: Brza izdašna torta BEZ PEČENJA Recept za laku tortu sa keksom i slatkom pavlakom

izvor:Recepti za minut

Recept za brzu, laku i ukusnu tortu koja se priprema bez pečenja – Zlatica je torta sa keksom i slatkom pavlakom, a pravi se veoma jednostavno.

Brza torta, laka torta, torta bez pecenja – sve u jednom receptu! Plazma, čokolada i keks! Super brzo, sve za 10 minuta.

Ova jednostavna poslastica osvaja svojom brzinom i jednostavnošću.

Za osnovu koristimo 500g keksa natopljenog u malo mleka, a slojeve obogaćujemo sa 100g otopljene crne čokolade i 100g bele čokolade. Fil je prava kreacija od 500ml slatke pavlake, 100g šećera u prahu, 250g krem sira, 6 kašika Plazma keksa, i 100g mlevenih lešnika.

Pratite korake u videu da biste napravili ovu fantastičnu tortu koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ukusom, a nije ni skupa.

Sastojci:
-500gr keksa
-malo mleka za utapanje (jedna čaša)
-200gr crne čokolade
-100gr bele čokolade
-500ml slatke pavlake
-100gr šećera u prahu
-250gr krem sira
-6 kašika plazme
-100gr mlevenih lešnika

Priprema: Na dnu kalupa poređajte keks umočen u mlako mleko, prelijte sa 100gr otopljene čokolade, pa jos jedan red keksa.

Fil:
Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu pa dodate krem sir. Podelite na 2 dela. U jedan dodate otopljenu belu čokoladu i plazmu, a u drugi deo otopljenu crnu čokoladu i lešnik.

Red belog fila, red keksa, red crnog fila, red keksa, i za kraj preostali pomešani beli i crni fil.

Prijatno uživanje u Zlatica torti sa keksom, i ne zaboravite da je podelite sa svojim prijateljima koji vole brze i jednostavne poslastice.

Detalje pripreme pogledajte u videu.