Thursday, April 25, 2024
KUJNAPosno

Najbolji pasulj prebranac – evo i zašto

izvor:Mikina Kuhinja

Pasulj prebranac je jedno od mojih omiljenih posnih jela, tačnije deli prvo mesto sa podvarkom od kiselog kupusa. 😊 Jelo je jako, začinjeno, hranljivo i izdašno, a iz dana u dan sve ukusnije, tako da ga slobodno možete napraviti za više dana. 🥰

U videu možete pogledati kako ja pripremam ovo jelo, a u komentarima mi pišite koje su vase cake za njegovu pripremu. 🤗

Sastojci:
500g pasulja
3 glavice crnog luka
200ml ulja
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašika soli
4 lovorova lista
1 kašika aleve paprike
2 crvene paprike
150ml paradajza iz flaše
1 kašičica sode bikarbone

Priprema:
Potopiti pasulj u hladnu vodu sa sodom bikarbonom na 4-5h da nabubri. Nakon toga pasulj naliti sa oko 1l vode (za 2 prsta od nivoa pasulja i kuvati 15 minuta od vrenja. Tu vodu isipati, pa naliti sa 1,5l vode, dodati 1 ravnu kašiku soli, lovorove listove i kuvati oko 1h od vrenja. Za to vreme crni luk iseći na rebarca, a papriku na kockice, pa upržiti na 200ml ulja uz dodatak ostatatka soli i suvog biljnog začina. Dinstati 20-ak minuta dok luk ne postane staklast. Na kraju umešati 1 kašiku aleve paprike i skloniti sa ringle. Kuvan pasulj pomešati sa uprženim lukom i paprikom, uliti 150ml paradajza iz flaše i zapeći u rerni na 180C (oko 1h).

Ja sam prilikom snimanja zaboravila da umešam alevu papriku u dinstani luk sa paprikom, pa sam je naknadno dodala dok se pasulj pekao u rerni i samo promešala.

Pogledajte video recept sa pripremom