Friday, April 19, 2024
KUJNAPosno

Fantastičan recept posne pica kocke novo, predivno i veoma ukusno

izvor:Sladjini recepti

Posni recept koji me oduševio kako ukusom tako i izgledom, moje oduševljenje delim sa Vama da i Vi uživate u pripremi ovog recepta 🤗

Izrada testa:

Zamesimo testo sa kiselom vodom,uljem šećerom,soli i kvascem dodajemo i kurkumu da bi testo dobilo žutu boju (kao da smo stavili jaja).Zamešeno testo ostaviti 30 min.da odmara.

Dok nam se testo odmara pripremamo fil:

Iseckati sitno praziluk pa ga na malo ulja propržiti dodati iseckane šampinjone, kad je voda isparila od šampinjona dodati so i biber. Fil podeliti na tri jednaka dela.

Odstajalo testo malo premesimo pa ga podelimo na četri jednaka dela. Svaki deo formiramo u lopticu . Razvaljamo prvu lopticu veličine pleha gde ćemo da pečemo pa je pomoću oklagije lagano prebacimo u pleh. Koru premažemo sa dve kašike kečapa i pospemo origanom zatim stavljamo fil,opet ide kora pa kečap,origano i fil ….ovo ponovimo još jednom a zadnju četvrtu koru premažemo samo kečapom i pospemo origanom.

Pre pečenja testo izbockati čačkalicom pokrijemo folijom i još 10 min. treba da odstoji . Zagrejati rernu na 180 .C i pečemo 25-30 min. Ohladiti i seći na kocke.

Vreme pripreme 45 min.

Količina: 19 parčića Veličina pleha:34 X 22

Sastojci:

-450g brašna
-180ml kisele vode
-180ml ulja
-1 kašičica šećera
-1 kašičica soli
-1 kašičica suvog kvasca ili pola kocke svežeg kvasca
-1/2 kašičice kurkume

Fil:

-250g praziluka
-400g šampinjona.
-1 kašičica soli
-1/2 kašičice bibera
-kečap i origano

Pogledajte video recept sa pripremom.