Friday, April 19, 2024
KUJNA

Komadići piletine i krompira koji će vas oduševiti – super lagan i ukusan ručak: Majoneza, senf i paradajz sos daju fantastičan šmek i ukus

Dosadio vam je običan krompir u pećnici ?

Probajte malo eksperimentisati. Majoneza, senf i paradajz sos daju fantastičan šmek i ukus.

Recept :

1. 1kg krompira ( ili više ukoliko vam je veća tepsija ) isjeći na kockice. Odmah isijecite 1 luk i 250 grama šampinjona. Od 500 grama do 1kg pilećih fileta sjecite takođe na kockice. Radi boljeg ukusa malo posolite filete i stavite vegetu.

2. Upaliti pećnicu da se grije na 200 stepeni. Nauljimo tepsiju i ubacimo krompir. Dodajemo : 3 male kašike vegete, biber, so, 100 grama majoneze, 100 ml paradajz sosa u koji smo dodali origano i senf. Dobro izmiješati i ubaciti u pećnicu – 20 minuta.

3. Dok se krompir peče dinstamo luk par minuta, dodajemo filete koje smo narezali, 1 malu kašiku crvene paprike, Curry sos – miješamo i dodajemo šampinjone , pola male kašike origana i malo posolimo. Ostavimo da se krčka 5 minuta.

4. Dok se krompir peče i piletina krčka mi pravimo brzi nadjev. 2 jajeta, 2 dl mlijeka i 2dl vode umutimo u posudu.

5. Nakon 20 min vadimo prompir iz pećnice i u tepsiju dodajemo sadržaj iz tave – miješamo i dodajemo nadjev koji smo napravili te narendamo trapist sir. Vraćamo u pećnicu i pečemo još 20 minuta.

Naše jelo je gotovo. Napravite neku salaticu i uživajte.

Izvor: Kuhinja za 10