Thursday, April 18, 2024
KUJNA

Spolja hrskave, mekane iznutra – Kiflice, bez narastanja

izvor:Milica Mihailović

Dragi moji dobar dan. Evo fantastičnog recepta za prhke kiflice. Kakve su to kiflice? To su kiflice koje su spolja hrskave, a unutra mekane. Nema narastanja, brzo se pripremaju i sve sastojke sigurna sam već imate kod kuće. Jako su jednostavne i mislim da ćete se oduševiti. Pa evo krećemo odmah se pripremom. Kao što znate ,sve vam detaljno objašnjavam kako bi vam sigurno recept uspeo. Kako mladim domaćicama, tako i muškarcima koji bi želeli da probaju da naprave ovako nešto, a i naravno i iskusnim domaćicama. Evo ovde imam 600 grama brašna u koje sam dodala jedan prašak za pecivo, 110ml ulja, jednu kiselu pavlaku od 180ml i kašičicu soli. Ovde imam 200 ml toplog mleka, ne sme mleko da bude vrelo, i jedan kvasac, to je kockica kvasca od 40 g i u to sam dodala jednu kašiku šećera i ostavila dva tri minuta da se kvasac aktivira. Sada ću sve to staviti u ovu posudu i uključiti mikser za mešenje testa .

Na radnu površinu stavljam malo ulja. Dobro ste videli, u pitanju je ulje. Mnogo će bolje testo ispasti i biće nam lepše oblikovane kiflice nego kada biste koristili brašno. Testo ćemo razvaljati da bude otprilike pola santimetra.

i sada ću ga iseći

Dobili smo 16 trouglića i svaki zasecite sa strane i uvijajte kiflice. Znači nije bilo nikakvog narastanje testa stavljam malo majoneza odozgo.

Preko sam stavila susam i sada ću uključiti rernu da se zagreje a zatim i staviti da se peče na 200 stepeni nekih 25 minuta.

Detalje pripreme pogledajte u videu: