Friday, March 29, 2024
KUJNATOP VEST

Voćna torta sa jagodama i pudingom – Kremasta i lagana i uvek se traži parče više

izvor:Ukusna hrana

Ova voćna torta od jagoda je magična kombinacija jagoda i dve vrste pudinga. Izuzetno je kremasta i lagana i uvek se traži parče više.

Za tortu sa jagodama i pudingom je potrebno:

500 g jagoda
200 ml slatke pavlake

Za koru:
4 belanceta
4 kašike šećera
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike prezli

Za fil 1:
2 žumanceta
1 puding od jagode
250 ml mleka
4 kašike šećera
65 g margarina

Za fil 2:
2 žumanceta
1 puding od vanile
250 ml mleka
4 kašike šećera
65 g margarina

Priprema:

Umutiti belanca. Postepeno dodavati šećer i mutiti. Dodati prezle i mlevene orahe i zamešati špatulom. Kvadratni pleh stranice 22 cm obložiti papirom za pečenje i podmazati stranice. Sipati smesu za koru i uravnati. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče oko 20 minuta.
Za fil 1 umutiti žumanca sa pudingom od jagode. Dodati malo mleka i umutiti. U ostatak mleka sipati šećer i kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi.
Za fil 2 umutiti žumanca sa pudingom od vanile. Dodati malo mleka i umutiti. U ostatak mleka sipati šećer i kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku. U oba puding dodati pripadajući margarin i umutiti. U oba fila dodati po 3 kašike slatke pavlake i umutiti.
Na tacnu staviti kalup u kome se pekla kora, obavijen folijom. Postaviti koru pa je premazati filom 1. Preko fila poređati jagode. Preko jagoda rasporediti fil 2. Na kraju premazati šlagom od slatke pavlake. Tortu ostaviti u frižideru sat vremena.

Prijatno!

Detalje pripreme pogledajte u videu: