Thursday, March 28, 2024
TOP VESTZDRAVLJE

Pobedite ciste na dojkama prirodnim putem

Čuvarkuća i med kao lek

Čuvarkuća i med kao lek za ciste daje odlične rezultate! Sledite sledeći recept.

Sastojci:

300 g svežih sočnih listova čuvarkuće
500 g prirodnog, organskog pčelinjeg meda

Priprema:

Listove čuvarkuće najpre usitnite u super secku ili blenderu, pa ih pomešajte sa medom. Dobijenu smesu sipajte u teglu koju zatim treba umotati u foliju, poklopite i odložite teglu da stoji u frižideru. Čuvarkuća i med kao lek treba konzumirati ujutru pola sata pre jela, i to po jednu kašičicu. Nakon pola sata od konzumiranja ovog leka nemojte ništa ni piti ni jesti. Ovaj prirodni lek je takođe idealan za čišćenje organizma, odnosno za detoksikaciju od nakupljenih štetnih materija koje mogu biti uzročnici za nastanak mnogih bolesti, pa tako i cisti na dojkama.

Prirodno lečenje

Prirodno lečenje cisti na dojkama možete sprovoditi bilo hladnim ili toplim oblogama.

Tople obloge sa eteričnim uljima

Uzmite deset kapi eteričnog ulja lavande i tri kapi eteričnog ulja kamilice i pomešajte ih zajedno u nešto tople vode. Umočite čistu krpu u ovoj vodi i nanesite oblogu preko grudi. Radite to dva puta dnevno kako bi se smanjila veličinu ciste na dojkama i sprečilo dalje formiranje novih.

Tople obloge sa pirinčem

Ovo je još jedan stari domaći lek koji radi. Stavite malo pirinča (nekuvanog) u čarapu i vezati otvoren kraj ispravno. Zagrejte ovu čarapu u rerni ili na tiganju. Nanesite ovu oblogu preko bolnih grudi. Vodite računa da nije previše vruće, inače ćete se ispeći. Redovna upotreba ove obloge pruža ublažavanje bola i nelagodnosti u vezi sa cistama i sprečava njihovo formiranje.

Obloge od kupusa kao lek

Obloge od kupusa su veoma stari prirodni lek koji pomaže da se smanji veličina ciste i smanjuje bolove u grudima. Uzmite dva lista kupusa i iseći ih po veličini svojih dojki. Vežite ih preko grudi. Ostavite ih na najmanje pola sata.

Ishrana

Izbegavajte kofein

Nema dokaza koji povezuju kofein i ciste na grudima. Međutim, neke žene smatraju da imaju olakšanje simptoma nakon eliminacije kofeina iz njihove ishrane. Razmotrite smanjenje ili eliminisanje kofeina – u piću, kao i u hrani kao što je čokolada – da vidite da li će se simptomi poboljšati.

Smanjite soli u ishrani

Iako studije o ograničenju soli i formiranju cista nisu konačne, neki stručnjaci ukazuju da smanjenje soli u ishrani može pomoći. Trošenje manje natrijuma u ishrani smanjuje količinu viška tečnosti koja se zadržava u vašem telu, što može ublažiti simptome povezane sa cistama u dojkama ispunjenih tečnošću.

Povećajte jod u ishrani

Nedostatak joda u telu može da učini štitasteu žlezdu neaktivnom. Ovo dovodi do formiranja cisti na dojkama. Mnoge žene preduzimaju tretman jodom koji pomaže da se smanji veličina ciste. Umesto toga, možete izbeći ovu terapiju samo povećavanjem unosa hrane bogate jodom. Dodajte jodiranu so u hranu u cilju održavanja adekvatnog nivoa joda u vašem telu.

Konzumirajte hranu na bazi soje

Hrana na bazi soje ima veće količine supstance koja se zove izoflavoni. Ove supstance će pomoći da se smanje efekti viška estrogena u telu. Pošto dodatni estrogen može dovesti do hormonalne neravnoteže u telu, što dovodi do formiranja cisti na dojkama, treba jesti hranu koja smanjuje efekte ovog dodatnog estrogena.

Jedite mnogo vlakana

Ishrana bogata vlaknima osigurava da vaš digestivni sistem funkcioniše dobro i da se ublaže pokreti creva. Ovo efikasno eliminiše višak estrogena iz tela koji je jedan od glavnih faktora u formiranju cisti na dojci. Jedite integralne žitarice , smeđi pirinač i laneno seme. Uključite mnogo svežeg voća, kao što su banane, kruške, dinje itd. u vašoj ishrani. Voće je bogato vlaknima i može pomoći u eliminaciji toksina iz vašeg sorganizma. Konzumirajte sveže povrće koje je bogato vlaknima. Ova vrsta ishrane sprečava nastanak ciste na dojkama.

izvor:cajeviza.net