Friday, July 19, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Zbogom opadanju kose: Recept ruske doktorke za jačanje korijena kose

izvor:RIZNICA TAJNI

Maske za jacanje korijena kose i brzi rast

Problem opadanja i slabog korena kose nije retka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu retko kome pomažu. Ali, kao i za sve ostalo i za ovaj problem najbolje rešenje nudi – priroda!

Ruska lekarka Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je recept za jednostavnu masku za jačanje korena kose.

Ova maska regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica – šargarepa! Kao sjajan izvor vitamina beta karotena i vitamina A, šargarepa daje ne samo dobar vid, već i utiče na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranljive materije koje šargarepa sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, šargarepa pomaže i u detoksikaciji celog organizma pa i temena – i stvaranju novih ćelija.

Priprema je takođe vrlo jednostavna: Skroz sitno narendajte nekoliko svežih šargarepi i utrljajte to u koren kose. Ostavite da deluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način. Na početku, masku nanosite uvek pre pranja kose najmanje 5 puta za redom.

Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi rendanu šargarepu jednom mesečno, a prvi rezultati videće se već nakon nekoliko tretmana!