Tuesday, April 16, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

IZLIJEČITE VENE PRIRODNO: Rezultati su ODMAH VIDLJIVI, ovo je VELIKO OTKRIĆE!

Ako imate problema sa venama, evo nekoliko savjeta kako da na prirodan način pomognete sebi.

Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene znatno povući, a koža koja je bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

U prirodi se skrivaju mnoge biljke koje liječe bolest proširenih vena, stoga vam donosimo savjete kojima ćete se prirodnim putem riješiti ovoga problema.

DIVLJI KESTEN

Izvrstan je prirodni lijek za terapiju proširenih vena i hemeroida, a osim što smanjuje proširene vene, ublažava i bol, umor i otečene noge.

Escin je čudotvoran sastojak divljeg kestena koji blagotvorno djeluje na stabilizaciju krvotoka te tako djeluje na smanjenje natečenosti i boli.

Divlji kesten smanjuje upalne procese, ubrzava cirkulaciju, pojačava otpor venskih kapilara i na taj način smanjuje se opterećenje krvotoka, pa tako i otekline. Divlji kesten oslobađa osjećaja težine u nogama te umanjuje bolove i grčeve.

Divlji kesten kao lek za proširene vene na nogama

U većini slučajeva se preporučuje divlji kesten za vene i kapilare koristiti u obliku melema, koji se priprema od lanolina i ekstrakta ploda ovog drveta. Osnovna mera je 90 grama lanolina i 30 grama ekstrakta ploda divljeg kestena, a postupak pripreme je posebno jednostavan, jer je potrebno samo pomešati ova dva sastojka.

U principu, divlji kesten kao lek za proširene vene na nogama ima odlične rezultate, ukoliko počne da se primenjuje na vreme.

Tinktura od divljeg kestena za popucale kapilare

Obično se koristi tinktura od divljeg kestena za popucale kapilare, a osim 20 plodova oljuštenog ploda će vam biti potreban i litar kvalitetne domaće rakije.

Nakon što usitnite oljuštene plodove, stavite ih u staklenu teglu ili flašu i nalijte rakijom, pa posudu zatvorite i ostavite oko 20 dana da stoji na sobnoj temperaturi. Po isteku navedenog perioda se ova tinktura procedi, a valjalo bi je čuvati u tamnoj posudi od stakla.

cajeviza.net