Delotvornije od aspirina: Leče reumu, usporavaju starenje, poboljšavaju varenje!

Trešnje imaju izuzetno antiinfektivno delovanje i da kao bogata riznica antioksidanasa usporavaju dejstvo uzročnika starenja

Ovi ukusni plodovi jačaju imuni sistem, krvnu sliku, kosti, prijaju srcu i krvotoku, kao i stomaku.

Poznato je da se trešnje smatraju i prirodnim sredstvom za ublažavanje reume.Trešnje smanjuju nivo mokraćne kiseline i na taj način umiruju upalu zglobova i bolove.

Zbog osobine da eliminišu višak mokraćne kiseline, trešnje su idealan saborac za one koji pate od gihta ili artritisa.

Smatra se čak da je 20 trešanja 10 puta delotvornije od aspirina. Takođe, ističe se da trešnje imaju i izuzetno antiinfektivno delovanje i da kao bogata riznica antioksidanasa usporavaju starenje.

U tamnijim trešnjama nalazi se više antocijanidina, koji ima kozmetičko dejstvo.

Fitohemikalije odgovorne za tamnu boju trešanja jačaju vezivno tkivo i sprečavaju nastanak bora tako što uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom.

Inače, bez obzira na boju, trešnje pomoću zaštitnih kiselina i voćnog šećera podstiču rad stomaka, creva i gušterače i time poboljšavaju varenje. Tome doprinosi i bogati udeo vlakana koje sadrže.

Trešnje utiču i na eliminaciju viška vode iz organizma i zato rasterećuju srce i krvotok i aktiviraju jetru i bubrege.

Bakteriološke supstance u trešnjama sprečavaju stvaranje zubnih naslaga i tako mogu da spreče nastanak karijesa i probleme sa desnima.

Šaka trešanja na dan doprinosi relaksaciji posle napornog rada i poboljšava koncentraciju. Onima koji pate od kamena u bubrezima ili mokraćnim kanalima dobro će doći čaj od peteljki trešanja. U litri vode skuvajte šaku prosušenih peteljki i pijte u toku dana nezaslađeno.

stil.kurir