Wednesday, July 24, 2024
KUJNATOP VESTTOP VESTI

Punjeni krompir punjen filom od kobasica odličan za ručak ili večeru

Sastojci i priprema: oko 1 kg. krupnijih krompira, 1 kobasica (potkovica), 5 – 6 kašika mleka, 150 gr. trapista sira ili bilo kojeg topljenog, so.

Krompir birajte krupniji, operite mu dobro ljusku, najbolje istrljati četkicom ili sunđerom (ljuska je jako fina za pojesti u ovoj kombinaciji). Na veliku tepsiju od rerne staviti foliju, pa ređati polutke krompira koje je potrebno posoliti s obe strane.

Peći prekriveno folijom, u već zagrejanoj rerni, na 240 stepeni dok krompir ne omekša (pazite da se ne osuši).

Pred kraj pečenja iseckati kobasicu na kockice i ispržiti u sopstvenoj masnoći. Pržiti kratko da se ne skore tj. dovoljno je da puste svoju masnoću i blago porumene.

Pečenom i još vrućem krompiru vaditi sredinu sa malo zaobljenijom kašikom. Treba da se dobiju čamčići, koji u sebi imaju sasvim malo krompira uz ljusku.
Izdubljen krompir stavljati u činiju, dodati mleko, izgnječiti i dodati kobasicu sa masnoćom. Izmešati pa ako je potrebno dosoliti. Umešati i izrendan trapist, ne sve jer je potrebno vrlo malo ostaviti i da se odgore pospe.

Nadevom puniti čamčiće i odgore posuti trapistom. Staviti u zagrejanu rernu na 5 – 7 minuta, ili koliko je dovoljno da se sir u filu i odgore rastope. Poslužiti obavezno dok je toplo. Prijatno!

Serpica