Friday, March 29, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Najmoćnija citrusna voćka: Štiti telo od malignih oboljenja, razbija kamen u bubregu, pegla bore!

Kumkvat je ukusno voće, koje nas najviše podseća na mini pomorandže.

Glavna karakteristika ovog ploda je što se, za razliku od drugih sličnih citrusnih biljaka, jede zajedno sa korom koja je prepuna hranljivih materija i veoma korisna za zdravlje.

Jača imunitet

Kumkvat je fenomenalan izvorvitamina C. Zbog tolike koncentracije vitamina C, odličan je za jačanje imuniteta i idealan je saveznik u borbi protiv prehlade i gripa.

Kumkvat za lepšu i zdraviju kožu, veoma je efikasan i kad je uklanjanje bora u pitanju, a kod starijih osoba provereno uklanja istaračke pege.

Kumkvat za mršavljenje je delotvorno rešenje, ali imajte na umu da je potrebno da budete i fizički aktivni kako bi postigli najbolje rezultate.

Popravlja vid i štiti oči

Štiti od malignih obolenja, pošto sadrži dosta antioksidanata, kao što su lutein, karotenoidi i tianin, osobina koja je veoma važna za vaš organizam jeste da se on uspešno bori protiv razvoja tumora.

Protiv pojave kamena u bubregu

Kiselina iz ovog voća pomoćiće vam da sprečite rast i razvoj kamena u bubregu.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje

Konzumacijom kumkvata snižavate povišen holesterol i trigliceride u krvi što utiče na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara. Ova voćka je bogata kalijumom koji održava dobar nivo tečnosti u telu, a to je od velikog značaja za dobar krvni pritisak i otkucaje srca. Pored svega toga tu su i zdrave omega 3 i omega 6 masne kiseline poznate da su od velikog značaja za zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Štiti od dijabetesa

Zbog svih antioksidanata koji idu u paru sa zdravim dijetalnim vlaknima i omega 6 i omega 3 masnim kiselinama koji pod kontrolom drže nivo triglicerida, kumkvat je voćka odlična za smanjenje rizika od dijabetesa tipa 2.

Štiti od upala

Podiže nivo energije

stil.kurir.rs