Thursday, March 28, 2024
KUJNATOP VEST

Napravite čudotvorni napitak od šargarepe za dugovječnost

Potrebni sastojci: 2 cm dugačkog korijena đumbira, 4 šargarepe, 3 jabuke, Sok od pola limuna.

Način pripreme: Stavite sve sastojke u blender i pomješajte ih dobro dok ne dobijete homogenu smješu. Pijte napitak ujutru, prije doručka, čim ste ga pripremili.

Korijen đumbira pomaže u smanjenju nivoa holesterola i bori se sa stomačnom bakterijom, koja se smatra odgovornom za stvaranje ulkusne bolesti. Ona pozitivno utiče na oporavak crijevne flore, reguliše neredovnu stolicu i otklanja intenzivne glavobolje i migrene.

Šargarepa je odlična za srce, zube i desni. Ona štiti tijelo i doprinosi u borbi protiv srčanog udara. Takođe poboljšava vid, djeluje protiv raka i čini kožu glatkom i mekom.

Jabuka pomaže u jačanju imuniteta, odlična je za mršavljenje i stimuliše bubrege, jetru i žuč. Takođe štiti od bolesti usne duplje, pospješuje varenje, štiti srce i krvne sudove, smanjuje stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa i sprečava neke vrste raka.

Limun snižava visok krvni pritisak, odbacuje toksine, smanjuje bol kod artritisa, djeluje protiv infekcija, gripa i takođe djeluje protiv usne duplje i bolesti jezika. Takođe jača imuni sistem i inhibira razvoj infekcija

Izvor: webtribune