Sunday, April 21, 2024
KUJNATOP VEST

Čokoladne urme sa bademima – brzo i ukusno

Čokoladne urme sa bademima su pravi brzi delikates u jednom ukusnom zalogaju! Od najmlađih, do najstarijih, ovakvoj poslastici sigurno niko neće odoleti!Svega 3 sastojka je potrebno: 250 gr urmi, 150 gr čokolade (Izbor čokolade je veoma bitan, uvek odaberite onu koju bi ste rado pojeli samu, 40 gr badema – tačnije, za svaku urmu po jedan.

Postupak: Bademe na kratko blanširamo u kipućoj vodi. Ja ih ubacim u kipuću vodu, koju sam prethodno već isključila i ostavim ih svega minu-dva. Čim ljuska omekša, mogu da se vade iz vode. Odstranimo im ljusku.

Izbor urmi je isto tako važan. Ušećerene urme neće dati tako dobar rezultat kao samo sušene. Sušene urme imaju prirodnu slast i nisu izgubile sočnost.
Svaku urmu rascepimo i izvadimo joj košticu. Pazimo da je ne pokidamo.

U svaku urmu stavimo po jedan badem i čvrsto je zatvorimo, što nije teško, jer se lepe same po sebi.

Napunjene urme spuštamo u otopljenu čokoladu ( koju dodamo kašiku ulja), i čačkalicom (ili viljuškom, ako vam je tako lakše), pomoću kašikice ih stavljamo na papir za pečenje.

Ostavimo urme u frižideru da se stegnu.

Ako želite kreativan i unikatan poklon, urme možete pojedinačno da upakujete u celofan ili u celofan/kesicu i povežete mašnicom.

jednostavno ukusno