Saturday, April 13, 2024
TOP VESTVIRALNO

NOVOGODIŠNJA TRPEZA: Evo što pripremiti za sreću i blagostanje

Postavljanje bogate novogodišnje trpeze nema za cilj samo da nas nahrani, već svako jelo treba biti pažljivo odabrano jer sa sobom nosi određenu simboliku sreće, napretka, blagostanja. Pored već tradicionalne ruske salate, svinjskog pečenja, kupus salate i torte, na trpezu bi trebalo postaviti i ribu i grožđe, a evo i zašto.Grožđe – Grožđe je, prije svega, simbol zdravlja i snage, pa se preporučuje da pojedete nakon ponoći točno 12 zrna grožđa, za svaki mjesec po jedno, kako biste u predstojećoj godini svakog mjeseca bili zdravi.

Riba – Ona simbolira nesmetano odnosno kretanje bez prepreka, pa vam nagovještava lagodnu godinu u kojoj ćete u svim poslovima i obavezama plivati baš kao riba u vodi.

Svinjsko pečenje – Svinjsko pečenje je simbol izobilja i bogatstva.

Kupus salata – Zbog svoje zelene boje simbol je harmonije i dobre sreće kao i dugovječnosti.

Torta – Zbog same svoje strukture koja sadrži puno šećera, torta je simbol slasti. Potrudite se da vam torta bude od što bogatijih sastojaka kako bi u predstojećoj godini bilo što više slasti.

Ono što se nikako ne preporučuje na novogodišnjoj trpezi je meso peradi, jer perad ima krila, pa simbolizira sreću koja napušta.

net.hr