Sunday, April 28, 2024
KUJNATOP VESTI

Masne lepinje za 10 minuta. Nema pećnice. Ovo je najukusnija stvar koju sam ikada jeo. Svako to može.

Masne lepinje za 10 minuta! Nema pećnice! Ovo je najukusnija stvar koju sam ikada jeo! Svako to može.

Sastojci:

2 čaše vode 300 m
1 kašičica soli
350 grama brašna

Za premaz:
150 grama putera
50 ml maslinovog ulja

Uputstvo:

U većoj posudi sipajte vodu i dodajte so. Dobro promešajte kako bi se so rastopila.

Dodajte brašno u vodu postepeno, mešajući dok se sastojci ne sjedine i formiraju glatko testo. Možete koristiti drvenu kašiku ili varjaču za mešanje.

Kada se testo formira, prebacite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok ne postane elastično i glatko. Ako je potrebno, dodajte malo brašna tokom mesenja da sprečite lepljenje.

Podelite testo na manje loptice. Veličinu loptica prilagodite željenom veličini lepinja.

Uzmite svaku lopticu i razvaljajte je na pobrašnjenoj površini, kako biste dobili okrugao oblik debljine oko pola centimetra.

U posebnom posudi, otopite puter i maslinovo ulje zajedno, kako bi dobili premaz za lepinje.

Svaku razvaljanu lopticu testa umačite u otopljeni puter i maslinovo ulje, tako da budu ravnomerno obložene sa obe strane.

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.

Stavite prvu premazanu lopticu u zagrejan tiganj i pecite je oko 2-3 minuta s jedne strane ili dok ne vidite da se pojavljuju mehurići. Zatim je okrenite i pecite još 2-3 minuta s druge strane, dok ne postane zlatno smeđa i pečena. Ponovite ovaj postupak za sve preostale loptice testa.

Sklonite gotove lepinje iz tiganja i stavite ih na tanjir. Pokrijte ih krpom kako bi ostale tople dok pečete preostale lepinje.

Sada su vaše ukusne lepinje spremne za posluživanje! Možete ih uživati samostalno ili ih poslužiti uz različite priloge. Uživajte u ovom brzom i ukusnom receptu!