Thursday, April 18, 2024
KUJNA

Brza torta sa jagodama i piškotama

izvor:Ukusna hrana

Torta sa jagodama i piškotama se obavezno pravi kad nastupi sezona jagoda. Priprema se brzo i lako i divno izgleda. Ukusna je preko svake mere, a lagana i osvežavajuća. Obavezno probajte.

Za tortu sa jagodama i piškotama je potrebno:
500 g očišćenih jagoda
400 g piškota
500 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
1 želatin
5 kašika hladne vode
200 g kisele pavlake
150 g šećera u prahu
50 g puslice
700-800 ml mleka

Priprema:
Preliti želatin vodom i ostaviti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i umutiti. Dodati kiselu pavlaku i umutiti. Jagode iseći na listiće. Želatin istopiti na maloj temperaturi. Istopljeni želatin sipati u fil i umutiti. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti folijom. Piškote potapati u mleko i ređati na dno i u krug po zidu posude. Fil podeliti na 4 dela. Jedan deo sipati u kalup preko piškota. Polovinu jagoda složiti preko fila. Preko jagoda naneti drugi deo fila. Preko drugog fila poređati puslice. Puslice posuti sa 50 g rendane čokolade. Naneti treći deo fila. Na treći sloj fila složiti drugu polovinu listića jagoda. Premazati četvrtim delom fila. Preko fila složiti piškote umočene u mleko.
Tortu prekriti folijom i ostaviti u frižider na nekoliko sati. Potom tortu izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa 50 g rendane čokolade i po mogućnosti jagodama.

Prijatno!

Sve detalje, kako ovo napraviti pogledajte u videu.