Saturday, July 20, 2024
KUJNA

STARINSKI SALČIĆI – najbolji recept na svetu! Omiljena poslastica iz detinjstva, baš kako su ih nekada pravile naše bake

STARINSKI SALČIĆI – najbolji recept na svetu! Omiljena poslastica iz detinjstva, baš kako su ih nekada pravile naše bake.

Evo hita na bakinom kanalu salčići koje morate naučiti i pogledati ceo recept i mora Vam uspeti. Napravite ovakav recept i svi će vam zavideti.

Potrebno je:

250 gr mlevenog sala
310-350 gr brašna
100 ml vina beloga
1 kašičica masti
1 jaje
soli
djžema
prah šećer
1 vanilin šećer

Priprema: U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.

Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je prikazano u Videu). Zatim to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.

Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.

Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se…

Kad su pečeni malo se prohlade pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilico.

Pogledajte video recept sa pripremom.

Izvor: Kod bake u gostima