Tuesday, April 23, 2024
KUJNAPosno

OSLIĆ IZ RERNE – lako i jednostavno

izvor:VIDEO KUVAR – Recepti i Saveti

OSLIĆ IZ RERNE – lako i jednostavno

3 oslića srednje veličine
3 supene kašike belog brašna
1 supena kašika suvog začina – začin C
1/2 supene kašike aleve parike
biljno ulje

– Recept je vrlo jednostavan za spremanje… potrebno je, ako je oslić zamrznut, prvo odmrznuti oslića. Najbolje je da ribu kupite dan ranije i da je ostavite u frižider da se polako opusti ali ako ste kupili oslića, kao i ja, tog dana kada ga spremate, najbrži način je da ribu stavite u hladnu, slanu vodu. Za 2 sata riba je odmrznuta.
Naredni korak je da očistite ribu od peraja, isečete na komade i očistite iznutricu ako je ima.
Napravite mešačinu od 3 kačike brašma, jedne kašike začina C i pola kašike aleve paprike ali pre nego što ribu uvaljate u ovu mešavinu, ribu treba osušiti. Najbolje je to učiniti salvetom.
U pleh za pečenje dodate toliko zejtina, biljnog ulja, koliko da prekrije dno a zatim svako parče ribe uvaljate u smesu brašna, začina C i aleve paprike i poredjate u pleh. Na kraju preko svakog parčeta dodajte malo biljnog ulja.
Rernu treba uključiti 15 minuta ranije i rerna MORA da bude zagrejana na 180-200 stepeni pa tek onda da ribu stavite da se peče.
20 minuta nakon što ste ribu stavili da se peče, ribu izvadite iz rerne i okrenite a zatim pleh sa ribom ponovo vratite u rernu na još 20-25 minuta.

Pogledajte video recept sa pripremom.