Paprike punjene kupusom: Najbolja zimnica na svetu!

Paprike punjene kupusom: Zimnica koja se obožava!

Paprike punjene rendanim kupusom.

Potrebno je:

1,5 kg kupusa; 15-20 malih paprika Somborka; 150 grama soli; 150 gr šećera; 500 ml alkoholnog sirećeta 9%; 1,5 l vode; malo ljute paprike; list celera; biber u zrnu.

Priprema: Kupus izrendati, posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 min. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti paprike. Papriku možete da zatvorite i sa zelenim paradajzom, ali i ne morate. Ređati u oprane tegle, a između staviti ljute papričice. Ubaciti list celera i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode, pa dodati 500 ml sirećeta, so i šećer i izmešati da se istopi. Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, zatvoriti metalnim poklopcima.

Način, broj 1.: Staviti u rernu uključenu na 90 stepeni C, ostaviti 10ak minuta pa isključiti rernu i ostaviti dok se tegle ne ohlade.

Način broj 2.: Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervansa i sa tim naliti poivrće pa dobro zatvoriti.

Način broj 3.: U tegle staviti prutove rena i naliti vodu. Ništa ne treba dodavati, ali treba nadgledati tegle posle 3-4 nedelje. Čuvati obavezno u hladnoj i mračnoj prostoriji.

Izvor: Kod bake u gostima