Thursday, March 28, 2024
ZDRAVLJE

Recept za astmu, dijabetes, holesterol i čišćenje bubrega od toksina

Da li ste pokušali očistiti bubreg od nakupljenih toksina? Dobra vijest za vas, postoji jednostavan način na koji to možete učiniti kako bi riješili ovaj problem. Sve što je potrebno za to je nekoliko bamija.

Jedna šolja bamija sadrži 2 grama proteina, 30 kalorija, 21 mg vitamina C, 3 grama vlakana, 0,1 masti, 80 mg folne kiseline, 7,6 g ugljikohidrata i 60 g magnezijuma. Bamija je zdravo povrće i lako je možete pronaći. Možete je konzumirati u bilo koje vrijeme i u bilo kojem obliku bilo da je sirova, kuhana, pržena, ili pirjana.

Bamija pruža mnogo zdravstvenih pogodnosti, uključujući ublažavanje simptoma astme, poboljšava imunitet, smanjuje količinu lošeg holesterola, čisti bubrege od toksina te pomaže kod dijabetesa.

Bamija za dijabetes (recept):

Uzmite 4 bamije srednje veličine, odrežite rubove i rascijepite ih. Stavite ih u čašu vode te ostavite bamije namočene u vodi preko noći.

Iscijedite bamije u novu čašu i pomiješajte sa svježom vodom. Sada je vaša bamija spremna za piće. Pijte ovaj lijek prije doručka za kontrolu žudnje za slatkim tokom dana.

Izvor: megagiga