Thursday, March 28, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Sanseverija Kaktus svekrvin jezik kao lek – Biljka za spavaće sobe

Sanseverija Kaktus svekrvin jezik kao lek je pravi prirodni čistač vazduha, što može imati veoma bitnog značaja za vaše opšte zdravlje.

Svekrvin jezik je jedna od najvažnijih preporučenih biljaka za poboljšanje kvaliteta vazduha. Optimalno mesto da ovu relativno jeftinu i lako održivu biljku stavite je spavaća soba, jer pretvara ugljen-dioksid u kiseonik noću.

U svom pregledu najboljih jeftinih biljaka za poboljšanje kvaliteta unutrašnjeg vazduha, svekrvin jezik kaktus je preporučen od strane studija NASA.

Iz tog razloga, ova biljka je poznata kao “biljka za spavaće sobe”. Dok će većina biljaka oduzeti kiseonik noću, ova odaje kiseonik noću. Biljka takođe filtrira formaldehid trihloroetilen, ksilen, toluen i benzen iz vazduha. Preporučuje se 6-8 struka visoke biljke po osobi za optimalan izlaz iz ove fabrike kiseonika.

Sanseverija i zračenje

Osim što pročišćava vazduh od toksičnih materija, sanseverija i zračenje su takođe povezani, u zdravstvenom smislu. Ova biljka takođe oplemenje vazduh negativnim jonima, koji hronično nedostaju u zatvorenom prostoru.

Negativni joni uvelike poboljšavaju loš kvalitet vazduha, uzrokovan rasvetom, grejanjem i delovanjem klima i brojnih drugih električnih uređaja.

Istraživanja potvrđuju da negativni joni značajno utiču na naše opšte zdravlje: vitalizuju ćelije, poboljšavaju rad metabolizma, koncentraciju i budnost, povećavaju otpornost prema bolestima, pomažu kod glavobolje, alergije i astme.

Pored toga, sanseverija ima sposobnost da upija štetno elektromagnetno zračenje (npr. iz računara).

Sve ovo i više nego dovoljno govori u prilog tome da je svekrvin jezik odlična sobna biljka koju prosto morate imati u svom domu ili kancelariji. Osim što je poprilično nezahtevna što se tiče nege i održavanja, veoma je korisna za vaše opšte zdravlje.

cajeviza.net