Saturday, April 27, 2024
ZDRAVLJE

Rešite se peruti uz pomoć ove maske

Zaboravite na šampone koji regenerišu kosu i oslobađaju peruti jer pored toga što su veoma jaki za svakodnevnu upotrebu u najvećem broju slučajeva ne prijaju svakoj kosi podjednako. Umesto da bacate pare na skupe preparate za oslobađanje od peruti, kupite kutiju aspirina i običan šampon od koprive i breze. Bitno je uzeti neki blagi šampon.

Salicilna kiselina koja se nalazi u sastavu ovog leka uspešno leči vlasište i oslobađa kosu peruti. Usitnite dva aspirina i dodajte je količini šampona koju istisnete u šaku tokom pranja. Nakon tako nanetog šampona sačekajte dva minuta pa isperite. Redovnom upotrebom oslobodićete se peruti a vaša kosa će biti zdravija.

Takođe, ako vam je kosa usled farbanja izgubila sjaj i oštećena je, pomešajte aspirin sa šamponom koji koristite. U posudu usitnite deset aspirina i dodajte ih u šampon i protresite bocu kako bi se sve lepo pomešalo. Nakon svakog narednog pranja primetićete razliku, vaša kosa neće biti iskrzana.

Kad već govorimo o farbanju, prva pomoć u slučaju kad vam nakon farbanja u plavu boju kosa dobije zelenkast odsjaj (ovo može da se desi ukoliko uđete u bazen nakon farbanja) je opet ovaj čudotvorni lek.

Pomešajte malo šampona i dve šumeće tablete aspirina u čaši, nanesite na kosu i ostavite 5 minuta da stoji. Ako želite da vam kosa pored toga što je plava bude i sjajna, isperite je vodom u koju ste stavili četiri kašike jabukovog sirće

cajeviza.net