Thursday, April 25, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Recepti za izbeljivanje tamne kože ispod pazuha

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće može biti veoma efikasno u ovom slučaju. Jednostavno ga nanesite na područje pazuha, sačekajte 5 minuta a zatim obrišite sa komadićem vate. Ne ispirajte.

Krompir

Krompir takođe može pomoći da izbelite tamne mrlje oko pazuha. Izrendajte kuvan krompir i naparavite pastu, zatim nanesite na tamne delove pazuha, ostavite 30 minuta a zatim isperite vodom.

Soda

Soda bikarbona daje fantastične rezultate. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom i nanesite smesu na tamne delove pazuha. Držite 10-15 minuta a zatim isperite mlakom vodom.

Kokosovo ulje

Poznato po svojim prirodnim sastojcima za izbeljivanje, kokosovo ulje je još jedna opcija za izbeljivanje kože koja je potamnela.

Jednostavno masirajte mrlje uljem i ostavite da deluje 15 minuta, a potom operite pazuh toplom vodom. Svakodnevno masiranje garantuje posvetljivanje.

Limun

Lumun je najbolje prirodno sredstvo za izbeljivanje, a posebno se dobro pokazao za rešavanje problema sa potamnelim delovima kože.

Sve što treba da uradite je da isečete limun na dva dela, a potom jednom polovinom da protrljate pauzuh nekoliko minuta. Ostavite da sok odstoji na koži 15 minuta. Radite to dva puta nedeljno i primetićete odlične rezultate.