Saturday, February 17, 2024
TOP VESTIUradi samVIRALNO

Tjera nesreću iz doma: Ova biljka donijeće vam blagostanje u 2019

Ova biljka se vijekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda.

Osim što ima nevjerovatna ljekovita dejstva, čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od negativnih uticaja, a baš zato je idealan način da od nje napravite najljepše novogodišnje ukrase.

Prema narodnom vjerovanju čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od vatre ili udara groma, pa zato na srpskim kućama često zauzima posebno mjesto na krovu. Ova biljka se vijekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda, piše Lovesensa.

Koliko god da zvuči neobično, novogodišnje dekoracije od čuvarkuće postale su omiljene na Internetu. Jelka od čuvarkuće se lako pravi od drvene ili metalne osnove u obliku trougla, a zatim se ubacuju čuvarkuće. Osim što je zelena i podsjeća na pravu jelku, punoća listova čuvarkuće daje joj poseban izgled.

Čuvarkuće su često glavne zvijezde u novogodišnjim aranžmanima i lako se kombinuju sa drugim ukrasima. Takođe, vijenac od sukulenata je idalan ukras za vrata.

Ukras od čuvarkuća najljepši je način da unesete duh prirode i praznične čarolije u dom. Sačuvaćete život još jednoj jelki, a poslije praznika čuvarkuću zadržite i njegujte.

Izvor: lovesensa.rs