Monday, April 22, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Laneno sjeme sa jogurtom i kefirom je nevjerovatan lijek! Pogledajte za šta je dobra ova mješavina

Najčešće se preporučuje za mršavljenje koristiti laneno seme i kefir ili jogurt. U principu, smatra se da je mnogo bolje koristiti kefir nego jogurt, uzevši u obzir da se kefir smatra jednim od najboljih prirodnih izvrora vitamina B kompleksa, ali i mnogih drugih korisnih bakterija, te vitamina i minerala.

U osnovi, laneno seme i kefir ili jogurt se preporučuju prvenstveno za regulisanje rada organa za varenje, odnosno probavnog sistema, a uz to postoje prilično sigurni podaci da upravo ova kombinacija utiče na pobljšanje odbrambenih snaga organizma.

Razlog zbog koga se baš preporučuje koristiti laneno seme i kefir ili jogurt za mršavljenje, odnosno ubrzavanje metabolizma svakako leži u činjenici da je seme lana izuzetno bogato vlaknima, te da spada u jedno od boljih prirodnih sredstava za ubrzavanje metabolizma, te regulisanje probave, a samim tim i za mršavljenje. Uz to, laneno seme pomaže i da se rastvaraju sve one, takozvane nezdrave masnoće koje se nalaze nagomilane u ljudskom organizmu, tako da je i idealno prirodno sredstvo za čišćenje čitavog organizma, pa ne čudi zbog čega se baš seme ove biljke preporučuje kao odlično sredstvo za prevenciju različitih vrsta raka, a na prvom mestu prostate i dojke.

Upotreba

Upotreba podrazumeva konzumiranje kaše koja se spravlja od 1 kafene kašike semenki lana ( naravno mlevenih ) i oko 100 mililitara kefira ili jogurta. Zapravo preporučena količina kefira, odnosno jogurta je oko trećina jedne šolje ili čaše.

U principu, preporuka je da ovako spravljenu kašu unosite čak tru puta dnevno i to pre doručka, pre ručka i neposredno pred odlazak na spavanje. Pva kura bi trebalo da traje sedam dana, nakon čega se svakako preporučuje napraviti pauzu od sigurno nedelju dana, pa ukoliko postoji potreba nastaviti.

Naravno, postoje osobe koje čak i svakodnevno konzumiraju ovu mešavinu, ali uglavnom samo ujutru na prazan želudac, što u principu i jeste opšta preporuka za korišćenje, ali treba to ipak učini postupno. U tom slučaju je mera 1 supena kašika semenki lana i 250 mililitara kefira ili jogurta.

cajeviza.net