Saturday, April 20, 2024
KUJNATOP VESTTOP VESTI

Čoko limun kocke iz Bebine kuhinje

slika:Bebina kuhinja

Sastojci: 1 pakovanje kora za rozen tortu, 1l mleka, 200g šećera, 4 pudinga od vanile, 100g čokolade za kuvanje, 100g bele čokolade, 2 kašičice kakaa, 150g mlevenih badema ili nekog drugog orašastog ploda, 50g mleka u prahu ili zamena mleka u prahu, 200g margarina (100g + 100g), 100g limun kreme.

Za glazuru: 100g čokolade za kuvanje, malo ulja (3 kašike), 50g margarina.

Skuvati puding u mleku (Razmutiti puding, šećer i malo mleka da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne).

Puding podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati izlomljenu belu čokoladu i limun kremu. Mešati dok se sastojci ne povežu. Malo prohladiti i prekriti folijom. U mlaku smesu dodati 100g margarina i mleko u prahu koje prethodno treba malo izmiksati.

Mutiti mikserom par minuta. U drugi deo pudinga dodati izlomljenu čokoladu, kakao i mlevene bademe.

Mešati dok se čokolada ne rastopi, prekriti folijom i ostaviti da se malo prohladi. U mlako umiksati 100g margarina.

Uzeti jednu koru i premazati sa četiri kašike tamne kreme. Pokriti drugom korom, pritisnuti dlanovima.

Premazati sa četiri kašike svetle kreme. Ponovo pokriti korom, pritisnuti dlanovima i postupak ponavljati dok se ne utroše sastojci. Gornja kora se ne premazuje nego preliva glazurom od čokolade. Pokriti papirom za pečenje i položiti tacnu ili dasku veličine kore i opteretiti. Ostaviti da odstoji najmanje sat vremena. Kolač preliti glazurom od čokolade (rastopiti čokoladu, margarin i ulje, malo prohladiti i preliti preko kore). Staviti u frižider da se glazura stegne i kore upiju kreme.

PRIJATNO

Bebina kuhinja