Thursday, March 28, 2024
Uradi sam

Soda bikarbona za kosu: Ovaj beli prah sprečava opadanje, podstiče rast i eliminiše perut

Koliko puta ste bacali pare na skupe preparate za kosu na čijim etiketama se navodi da čine čuda? Od ubrzanog rasta do prestanka opadanja i nestanka peruti? Zaboravite na skupe šampone jer se rešenje nalazi ni manje ni više nego u vašoj kuhinji. Jedini šampon koji vam treba i koji otklanja sve probleme je soda bikarbona. U narednim redovima ćemo vam ukratko objasniti kako sodu bikarbonu možete koristiti za negu svoje kose.

Soda bikarbona za rast kose

Soda bikarbona je zaista dragocen preprarat koji pomaže da kosa brže poraste.

Prve rezultate ćete primetiti samo nakon nekoliko tretmana, a ono što vam je pre svega potrebno je prirodni šampon od sode bikarbone koji se pravi na sledeći način:

Uzmite pola šolje sode bikarbone i šolju i po vode. Sastojke sipajte u bocu sa raspršivačem, promućkajte i zatim naprskajte kosu od temena do vrhova kose. Nakon što ste je pokvasili, masirajte teme glave pet minuta a nakon toga isperite kosu toplom vodom. Sledeće što treba da uradite je da pomešate dve šoljice vode sa jednom šoljom jabukovog sirćeta. Ukoliko ne želite da vam kosa miriše na sirće, dodajte i nekoliko kapi nekog eteričnog ulja. Nakon što ste pomešali sastojke, isperite kosu ovom tečnošću a zatim je ponovo isperite hladnom vodom koja će uticati na cirkulaciju kože glave i na mekoću i hidriranost kose.

Kako biste što pre postigli prve rezultate, poželjno je da kosu na ovakav način perete dva puta nedeljno. Uz redovno skraćivanje krajeva kose rezultati će biti brži nego što ste i mislili, brzo ćete primetiti da vam kosa mnogo brže raste nego ranije.

Soda bikarbona protiv opadanja kose

Ovo sredstvo je veoma moćno za sprečavanje opadanja kose. Tokom života naša kosa trpi mnoge hemikalije koje nanosimo u vidu gelova, pena za kosu, voska, šampona. Usled ovih hemikalija, vlas gubi svoju svežinu i odumire zbog čega dolazi do opadanja kose. Na svu sreću postoji rešenje i za ovaj problem, i to u sodi bikarboni. Kako biste sprečili opadanje kose primenjujte šampon koji smo opisali u pasusu iznad, dovoljno će biti da ga koristite jednom nedeljno za početak, prvi rezultati u vidu mekoće, svežine i manjeg mašćenja će se vrlo brzo primetiti.

Soda bikarbona za perut

Jedan od najvećih problema kada je reč o kosi je perut, koju i kada određenim preprataima otklonite ona se uvek vrati. Pored toga što ne izgleda lepo, zna da bude veoma uporna i teška za uklanjanje. Šta koristiti protiv peruti? Sodu bikarbonu i to na sledeći način: Uzmite jednu kašiku sode bikarbone i stavite je na vlažnu kosu, na kožu glave. Nema potrebe da je držite više o jednog minuta, nakon toga je isperite vodom. Pored sode, u kombinaciji možete koristiti i limun – pomešajte sok od jednog limuna i kašičicu sode bikarbone. Soda bikarbona i limun su za kosu veoma korisni, ovu smesu možete držati najviše tri minuta na glavi a nkon toga je isperite vodom. Bitno je naglasiti da ovaj lek protiv peruti smete primenjivati samo jednom nedeljno.

cajeviza.net