Monday, March 4, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Eliksir mladosti za žene: Zaustavite starenje i podmladite organizam

Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura, već je neophodno da kombinujete nekoliko metoda. Nakon korišćenja ovog eliksira poboljšava se vid, koža postaje glatka i elastična na celom telu, a kosa gušća

Postoje različiti postupci podmlađivanja za žene, a za koji nisu neophodni skupi hirurški zahvati. Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura, već je neophodno da kombinujete nekoliko metoda.

Sigurno ste primetili da postoje žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle estetskim zahvatima. Jedna od njih je otkrila tajnu svog eliksira mladosti. Ona tvrdi da se nakon njegovog korišćenja poboljšao vid, koža je postala glatka i elastična na celom telu, a kosa gušća. I što je najneverovatnija stvar – kosa je prestala da sedi.

Za ovaj eliksir trebaće vam: 100 ml lanenog ulja, 2 srednja limuna, 1 velika glavica belog luka, 0,5 kg meda

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore sameljite u mašini za mlevenje mesa ili isitnite u blenderu. Samlevenu smesu pomešajte sa medom, dodajte laneno ulje i sve ponovo promešajte. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirajte tri puta dnevno po 1 supenu kašikupola sata pre jela.

Kako ova smesa podmlađuje organizam

Laneno ulje je biljni hormon. Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru. Čista jetra je naš glavni generator mladosti.

Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove.

Beli luk čisti krvne sudove, a med donosi ishranu svim tim sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.

Izvor: uspesnazena.com