Wednesday, July 17, 2024
TOP VESTZDRAVLJE

ZLATNO MLEKO: Napitak za jačanje imuniteta STAR VEKOVIMA koji će preporoditi vaš organizam

Napitak poznat pod imenom zlatno mleko ili mleko od kurkume vekovima se koristilo u Aziji za borbu protiv mnogih bolesti, a danas je jedno od veoma popularnih napitaka.

Glavni sastojak je kurkuma koja se sastoji iz supstance poznate pod nazivom kurkumin.

Kurkuma ima protivupalno, antiseptičko i antilalergijsko dejstvo, te pomaže kod respiratornih tegoba, deluje na raspoloženje i pamćenje. Ovo mleko podiže imuni sistem, snižava krvni pritisak, reguliše metabolizam.

Mnogi ga spremaju sa kravljim mlekom, a mi vam otkrivamo neobičan recepet sa đumbirom i cimetom i mlekom od kokosa ili badema.

Za pripremu zlatnog mleka biće vam potrebni sledeći sastojci: 1 šoljica kokosovog mleka (ili bademovog), 1 štapić cimeta, 1 komad kurkume, neoljuštene i tanko narezane ili 1/2 kašičice kurkume u prahu, 1 komadić tanko narezanog đumbira, 1 kašičica meda, 1 kašičica devičanskog kokosovog ulja, 1/4 kašičica crnog bibera.

Priprema: Umutite sve sastojke s merom jedne čaše vode i stavite u malenu posudu. Pričekajte da prokuva, a onda smanjite vatru i kuvajte lagano oko 10 minuta. Procedite u šolju i posipajte cimetom u prahu pre posluživanja.

 

dnevno.rs