Monday, June 17, 2024
TOP VESTZDRAVLJE

Ako želite da smršate ne morate da SMANJUJETE obroke! Evo kako da jedete isto, a smanjite unos kalorija…

Kako biste spriječili razne bolesti i ozdravili, bitno je da se zdravo hranite i održavate normalnu kilažu. Gojazne osobe imaju veću šansu da dobiju srčani, moždani udar, dijabetes i ostale probleme prije svoje 30. godine. To vam ne treba, stoga loše navike zamijenite zdravim.

Radije se zdravo hranite i budite fizički aktivni. Bez toga ne možete smršati niti biti zdravi. Znate li da unosom dosta soli i masti začepljavate krvne sudove i možete dobiti udar. Stoga, smanjite njihov unos i hranite se zdravo.

Ovdje ćemo vam dati neke savjete u vezi mršanja.

Nećete smršati ako se izgladnjujete ili preskačete obroke (pogotovo doručak koji je najbitniji obrok). Time samo stvarate suprotan efekat i još možete dobiti dijabetes. Stoga, ne preskačite doručak i jedite redovno, ali pomalo. Nećete ni smršati, ako kupujete i konzumirate razne preparate koju su inače štetni, a reklamiraju se. Ne padajte na reklame. Nećete smršati, ako se ne potrudite.

Za užinu umjesto slatkiša pojedite bananu, a banana je hranljiva, bogata vlaknima i ima 4 puta manje kalorija od kolača.
Jedite u većim količinama svjež kupus, papriku, paradajz. Imaju malo kalorija, a bogati su vitaminima. Svježa zelena paprika ima 3 puta više C vitamina od limuna. Paradajz je veoma zdrav i dobar za srce.

Jedite i kupus jer osim što podstiče mršanje, ubija ćelije raka.

Isto je i sa kokosovim uljem, najzdravije je ulje i nema kalorija. Ubija ćelije raka i sprječava Alzhemierovu bolest.

Izvor: megagiga