Tuesday, March 19, 2024
TOP VESTVIRALNO

Biljke i Feng Shui

Zdrave biljke su potencijalni izvor aktivacije Chia u prostoru. Osim toga, pomažu u održavanju svježeg zraka. Biljke simboliziraju drvo, rast i razvoj. Treba ih održavati zdravim, a kad počnu venuti zamjenite ih novim. Preporučuju se biljke sa ovalnim listovima, dok one s oštrim listovima poput sablji i kaktuse treba izbjegavati. Bonsai se po feng shuiu nikako ne preporučuje jer je on protivan prirodi, a naročito je štetan u dječjoj sobi budući da može dovesti do sputanog razvoja.

Osim kao ukras i aktivator pozitivne energije, zdrava biljka se koristi i za uklanjanje negativnih utjecaja u prostoru. Tako će u dugačkom hodniku spriječiti prebrzo strujanje energije, dok će štetan utjecaj izbočenog zida odlično ublažiti visoka biljka postavljena ispred njega. U kutevima se često nakuplja ustajala energija, pa se stagnacija može odlično sprječiti grmolikom biljkom ili onom visokog rasta. Biljke se mogu držati u dnevnoj i radnoj sobi, blagovaonici, kuhinji, kupaonici i hodnicima.

Najpovoljnije biljke su: Spathiphyllum Wallisii, bambus, Crassula, Ficus benjamin, orhideja, božur, narcis i ljiljan. Osim njih, i svaka druga zdrava biljka s oblim lišćem može pojačati energiju vašeg doma. Nije dobro staviti biljku u spavaću sobu budući da je to prostor u kojem treba vladati što mirnija atmosfera (yin karakteristika), a biljka sa svojim rastom predstavlja aktivnu energiju (yang karakteristika).

kreativandom.com