Friday, March 29, 2024
ZDRAVLJE

Zlatna maska za lice od kurkume recept

Maska za lice od kurkume je sjajan piling, a veoma ju je lako napraviti kod kuće. Potrebno vam je samo par sastojaka. Ipak, imajte na umu da postoji mogućnost alergijske reakcije na kurkumu. Iako su ovi slučajevi retki, najbolje je da se maska za lice od kurkume prvo testira tako što ćete je naneti na manji deo kože.Kurkuma maska za lice može da ostavi žute fleke na koži. Za uklanjanje žutih fleka sa kože koristite običan, blag sapun i pazite da vam maska ne dospe na odeću ili nameštaj, jer može ostaviti fleke.
Ako se alergijska reakcija ne pojavi, obavezno isprobajte ovu masku od kurkume za sjajnu kožu!

Idijska zlatna maska za lice od kurkume recept

Sastojci: Pola kašičice kurkume u prahu, pola kašičice organskog jabukovog sirćeta, jedna supena kašika prirodnog meda, pola kašičice mleka ili jogurta, (po želji) kap esencijalnog ulja limuna ili par kapi limunovog soka, za dodatno posvetljivanje kože
Upotreba: Dobro se umijte i operite ruke, kako biste uklonili sve nečistoće. U manjoj posudi izmešajte sve sastojke tako da dobijete gušću i ujednačenu smesu. Pazite da maska od kurkume ne bude bistra, jer će onda kapati sa lica. Pažljivo nanesite masku na lice, izbegavajući deo oko očiju. Ostavite masku na licu 15-20 minuta, a zatim se umijte toplom vodom. Ako vam ostane maske, možete je čuvati u frižideru i iskoristiti sledeći put. Maska za lice od kurkume se koristi dvaput nedeljno. Mada se kurkuma sve češće navodi kao jedan od sastojaka za pripremu vrlo ukusnih jela, ne može se osporiti i uticaj koji njeno korišćenje ima za negu kože, ali i kose.

cajeviza.net