Saturday, April 27, 2024
KUJNATOP VESTI

Čoko banana rolnice

Čoko banana rolnice

Sastojci za koru:
4 jajeta
120 g šećera
120 g brašna
50 ml vruće vode
Prstohvat soli
Pola praška za pecivo
1 kašika kakao praha

Za fil:
200 ml mleka
50 g šećera
1 žumance
40 g gustina
40 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 banane

Za ukrašavanje:
150 g čokolade za kuvanje
100 g margarina

Priprema:
Umutiti belanca. Umutiti žumanca sa šećerom. Postepeno dodavati vodu i mutiti. Dodati so, kakao prah i prosejati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umutiti. U smesu dodati umućena belanca i izmešati špatulom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i u njega izručiti smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru sa sve papirom uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
U malo mleka razmutiti gustin. Dodati žumance i umešati. Preostalo mleko sipati sa šećerom u posudu i kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati gustin i mešati dok se ne zgusne. U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Dodati margarin u fil i umutiti.
Koru odmotati iz krpe i skinuti papir. Koru preseći uzdužno na dva dela. Nafilovati obe kore. Preko fila na početak korice staviti dve banane i uviti u rolat. Isto uraditi i sa drugom koricom. Ostaviti rolate da se ohlade i stegnu.
Potom rolate iseći na rolnice. Istopiti čokoladu sa margarinom za glazuru. Preliti glazurom svaku rolnicu i ostaviti da se glazura stegne, pa preostalom glazurom dodatno ukrasiti.

izvor:Ukusna hrana

Detalje pripreme pogledajte u videu.